ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


DELIVERAS

ΠΡΟΣΦΟΡΑ surfNwiN Samsung N150 White Netbook






Ένα ακόμα netbook απ' τη Samsung, που θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της και στους φορητούς υπολογιστές.

Μετά την κυριαρχία της στον χώρο των τηλεοράσεων και τη θεαματική της είσοδο σε όλους σχεδόν τους τομείς των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, η Samsung θέλει να κινηθεί το ίδιο δυναμικά και στον χώρο της πληροφορικής και ειδικότερα σ' αυτόν των φορητών υπολογιστών. Βέβαια, ο συγκεκριμένος χώρος έχει διαφορετικό ανταγωνισμό με «βαριά» ονόματα, αλλά η κορεατική εταιρεία έχει ήδη δείξει ότι κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της.
Τα netbooks είναι μια κατηγορία ιδιαίτερα «καυτή» τον τελευταίο καιρό, γεγονός που η Samsung θέλει να εκμεταλλευτεί για να μπει δυναμικά στους φορητούς. Έχει ήδη να επιδείξει μερικά μοντέλα στον χώρο και, στις αρχές της χρονιάς, παρουσίασε μια ακόμα προσθήκη που ακούει στο όνομα 'Ν150'.
Πρόκειται για ένα όμορφο σχεδιαστικά netbook (άλλωστε η Samsung ποντάρει αρκετά στην αισθητική των προϊόντων της) με αρκετά κι ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Όπως τα περισσότερα netbooks που κυκλοφορούν στην αγορά, έτσι και το N150 βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Atom και, συγκεκριμένα, στον Ν450 που «τρέχει» στο 1,66 GHz. H εσωτερική μνήμη φτάνει το 1 GB και η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου είναι 160 GB. Πολύ καλή είναι η οθόνη του N150, με διαγώνια διάσταση 10,1 ιντσών, ανάλυση WSVGA (1.024 x 600), LED υποφωτισμό για μεγαλύτερη φωτεινότητα κι αντιθαμβωτική επικάλυψη.
Το netbook είναι μια κατ' εξοχήν φορητή συσκευή που θέλετε να έχετε πάντα μαζί σας και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσφέρει σημαντική αυτονομία. Με το N150, η Samsung επεκτείνει σημαντικά την αυτονομία, εφοδιάζοντας τον φορητό με μια μπαταρία 6 κελιών που εξασφαλίζει 7 ώρες λειτουργίας με μία μόνον φόρτιση.
Ένα netbook όμως πρέπει να έχει κι αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, τομέας που το Ν150 τα καταφέρνει μια χαρά, με δίκτυο Wi-Fi για ασύρματο σερφάρισμα όπου κι αν είστε, αλλά και θύρα Ethernet σε περίπτωση που θέλετε να δικτυωθείτε ενσύρματα. Ακόμα θα βρείτε 3 θύρες USB 2.0, καθώς κι αναγνώστη καρτών μνήμης 3-σε-1.
Από πλευράς οπτικοακουστικών προδιαγραφών, παρέχεται ήχος υψηλής ευκρίνειας μέσω των στερεοφωνικών ηχείων, αλλά και 3D SRS ηχητικά εφέ, ενώ υπάρχει ακόμα θύρα μικροφώνου κι έξοδος για ακουστικά. Και βέβαια, όσον αφορά το λειτουργικό, το Ν150 «φοράει» ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην αγορά, δηλαδή τα Windows 7 στην αρχική τους έκδοση.
Όπως είπαμε και στην αρχή, η Samsung δίνει έμφαση στο design και για τον λόγο αυτόν προσφέρει το Ν150 σε τρία διαφορετικά χρώματα: γυαλιστερό μαύρο, γυαλιστερό κόκκινο και ματ μπλε. Στην αγορά θα το βρείτε να ξεκινάει απ' τα 350 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επεξεργαστής: Intel Atom N450 1,66 GHz
Οθόνη: LED 10,1 ιντσών, WSVGA (1.024 x 600)
Μνήμη: 1 GB
Σκληρός δίσκος: 160 GB
Multimedia: HD audio, SRS 3D Sound Effect, ηχεία (2 x 1,5 Watt), Web κάμερα
Συνδεσιμότητα: Ethernet, 3 x USB 2.0, VGA, έξοδος ακουστικών/ηχείων, μικρόφωνο, αναγνώστης καρτών 3-σε-1, Wi-Fi
Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Starter Edition
Αυτονομία: 7 ώρες
Διαστάσεις: 254 x 178 x 24,6 χιλ.
Βάρος: 1.230 γρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: