ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


DELIVERAS

ΑΘΗΝΑ:ΜΠΥΡΑΡΙΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "DIE 3 KONIGE-ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε πελάτες του μαγαζιού από πολλά χρόνια. Δεν είχαμε σοβαρά παράπονα, πέραν από τις τιμές, αλλά η τελευταία μας επίσκεψη μάλλον είναι και η τελευταία στην κυριολεξία. Δεν ξέρω τι άλλαξε στην φιλοσοφία (ή στην διεύθυνση του μαγαζιού), αλλά δεν θυμίζει πλέον καθόλου Γερμανικής νοοτροπίας μαγαζί.
Ξεκινάμε από τη θερμοκρασία του χώρου. Το τζάκι ήταν σβηστό και λειτουργούσε μόνο μιά αναιμική αντλία θερμότητας σε μιά γωνιά που δεν έφτανε ούτε για τα γειτονικά της τραπέζια. Είχαμε συνηθίσει το μαγαζί με το τζάκι αναμένο στο φουλ και τη συσκευή θερμού αέρα του τζακιού να ζεσταίνει επαρκώς. Σε σχετική ερώτησή μας πήραμε την απάντηση ότι "ξέμειναν από ξύλα..."! Πόσο σοβαρή είναι μιά τέτοια απάντηση, όταν εξαρτάσαι από το τζάκι για τη θέρμανση της αίθουσας΄είναι συζητήσιμο. Λες και τα ξύλα τελειώνουν έτσι, ξαφνικά, χωρίς να το ξέρει κάποιος υπεύθυνος, σαν να λες κόπηκε ξαφνικά το ρεύμα! Μείναμε με τα μπουφάν, αρκετά άβολα για να χαλαρώσεις ένα Κυριακάτικο απογευματινό.

Παραγγείλαμε λουκάνικα και πατάτες γερμανικές, αυτό που λέγεται "Bratkartoffeln". Οι πατάτες που ήλθαν θύμιζαν βραστές φέτες πατάτας με κάποια αρτύματα, παρά το γνωστό Γερμανικό πιάτο!
Η σαλάτα ήλθε μέσα σ' ένα ρηχό και μικρό πιάτο, σε μία μικρή φωλιά από ψητό τυρί. Καλή η ιδέα, αν μπορούσες να ανακατέψεις τη σαλάτα (ήλθε ...διαστρωματωμένη) χωρίς να την πετάξεις έξω και να γεμίσεις το μισό τραπέζι. Απαράδεκτο για ένα Γερμανικό μαγαζί με πείρα τόσων ετών!
Τα προκαταρκτικά (κάποια dip με ψωμάκια) και τα κυρίως πιάτα ήλθαν σχεδόν ταυτοχρόνως και το δίλημμα ήταν αν θα αφήναμε τα λουκάνικα και τις "Bratkartoffeln" να κρυώσουν για να γευτούμε τα προκαταρκτικά ή θα τα αφήναμε εντελώς.
Σ' αυτά πρέπει να προσθέσω και την αχαρακτήριστη ποιότητα των ψωμιών που αλλιώς τα είχαμε συνηθίσει σε περασμένες καλές εποχές. Φυσικά ο λογαριασμός στο ύψος του!

Ρώτησα τον σερβιτόρο αν η Γερμανίδα συνιδρύτρια (Frauke König) εξακολουθεί να διευθύνει το μαγαζί και η απάντηση ήταν ότι έχει αποχωρήσει από χρόνια...!